Sten Widmalm - vinnare av UPS pedagogikpris 2020

2020-04-14

Statsvetenskapliga institutionens Sten Widmalm är en av årets två vinnare av studentföreningen Uppsala politicesstuderandes pedagogikpris. Motiveringarna för Pedagogikpriset 2020 lyder:

Ann-Christine är en entusiastisk, kompetent och inspirerande föreläsare. Hon är en klippa i stormen med ett ständigt glatt humör och en inställning om att allt går att lösa. Tack vare hennes pedagogiska och tydliga sätt att föreläsa har förvaltningsrätten varit ett riktigt intressant ämne att lyssna på och lära sig mer om. En bra lärare gör att man inte är rädd för att fråga om hjälp, i den bemärkelsen är Ann-Christine en fantastisk lärare. Ann-Christine är personlig, tillmötesgående och en otrolig pedagog, eller som en student motiverade det; hon förtjänar all uppskattning man kan få!

Sten Widmalm

Sten har ett verkligt intresse för oss studenter, våra frågor och vår utveckling. Han tar sig tid att stanna kvar efter en föreläsning, svarar utförligt på våra mejl och uppmuntrar oss att utveckla vår kunskap inom ämnet. Sten har ett inspirerande och pedagogiskt sätt att föreläsa vilket han gör genom att ge oss relevanta exempel från verkligheten och genom tänka utanför ramarna. För att citerade en av studenternas motiveringar: “Sten is one of the best pedagogues I’ve encountered during my studies and he always encourages us to never stop learning”.

Läs mer om Sten Widmalm här
Läs mer om Uppsala Politicesstuderande här