Som alumn är du viktig

Alumnnätverket är till för alla som studerat, arbetar eller har arbetat vid Uppsala universitet och andra som står universitetet nära. Även våra hedersdoktorer, gästforskare, styrelseledamöter och andra som står universitetet nära räknas som alumner.

Registrera dig som alumn

Ola Pettersson

2015-09-17

Titel: Enhetschef

Vad gör du nu: Jobbar som chef på enheten för näringslivssamverkan och partnerskap på Sida i Stockholm. Nuförtiden utgör biståndet en rätt liten del av de finansiella flödena till utvecklingsländer - remitteringar och investeringar har ökat enormt de senaste åren. 

Pla Pettersson

Mitt jobb går ut på att utnyttja de flödena och göra biståndet mer katalytiskt, t.ex. genom att hitta nya samarbetsformer där Sida och näringslivet kan arbeta mot gemensamma mål. Innan jag hamnade på Sida jobbade jag på Sveriges ambassad i Zambia med demokratifrågor och mänskliga rättigheter, och innan dess på demokratiinstitutet International IDEA.

Ålder: 33

Familj: Fru och en dotter

Utbildning: Pol mag i statskunskap

Engagemang under studietiden: Främst inom Uppsala Politices-studerande (UPS), där jag varit med i det mesta - från arrangör av TP-turneringar i Sport- och Lekutskottet regi till skribent i Pol Magasinet. Jag var också entusiastisk medlem av inofficiella grupperingar som spexgruppen och den kortlivade sånggruppen Polarna. Under en period var jag orförande i föreningen. Jag var också engagerad i Utrikespolitiska Föreningen och Värmlands Nation.

Vad gör du på fritiden: Hänger i lekparker med min dotter och försöker hinna med lite löpning, squash eller innebandy.

Favoritplats i Uppsala: Luthagen - när jag flyttade dit från Flogsta kändes det som att bo på Manhattan.

Favoritnation: Egentligen alla, men Värmlands nation är ändå närmast hjärtat

Vad gör dig glad: Semester!

Vad gör dig arg: Sverigedemokraternas framgångar, internationell skatteflykt och adresserad direktreklam

Möt några av våra tidigare studenter